Basiskennis Weerbaarheid

Over de opleiding

We leven in een maatschappij waarin we veel gewenste én ongewenste reacties krijgen. We zijn mondiger geworden, Social Media speelt een grote rol en dat kan zijn weerslag hebben op jou of je omgeving. Grenzen worden steeds vaker verlegd en door groepsdruk kunnen kleine incidenten uitmonden in groter escalaties.

Wat als dit gebeurd in jouw omgeving? Hoe kun je ervoor zorgen dat jij en je omgeving veilig blijven of in veiligheid komen?

Tijdens onveilige situaties krijgen we te maken met stress. Hoe kun je stress ombuigen naar iets positiefs? Hoe kun je onder druk snel schakelen en beslissingen nemen? Dat vraagt veel van iemand. In deze cursus leer je wat stress met je doet, krijg je inzicht in hoe jij reageert in bepaalde situaties en krijg je handvatten om weerbaar(der) te worden. Een waardevolle cursus waarin je veel leert over het maken van beslissingen onder de druk van verschillende calamiteiten.

NiveauMBO 2
DuurMin. 1 maand
VakgebiedVeiligheid
OpleidingstypeOnline klassikaal
Prijs€ 2150,00 GRATIS
Direct inschrijven
Vragen over de opleiding?
Studieprogramma
Lesplanning
Resultaten

Wat is weerbaarheid en hoe kun jij je weerbaar opstellen? In deze training leer je basisvaardigheden om jezelf weerbaar(der) op te kunnen stellen.

Deze training is uitermate geschikt voor iedereen die meer wil weten over hoe te handelen in onveilige situaties.

Als vervolg op deze training kun je de training Praktische weerbaarheid volgen. In deze training ga je dieper in op hoe je in de praktijk kunt handelen en hoe je de basisvaardigheden toe kunt passen.

Inhoudelijke onderdelen:

  • Wat is weerbaarheid?
  • Fysieke- en morele weerbaarheid
  • ‘Kijk naar jezelf’
  • Stress
  • Communicatie

Een overzicht van alle startdata is te vinden op de pagina "Startdata cursussen".

Studieduur: 4 online bijeenkomsten van 3 uur per bijeenkomst.

Wat leert de deelnemer?
De deelnemer leert hoe te reageren in complexe en onveilige situaties. De deelnemer leert effectief te handelen en om te gaan met stress en onzekerheid. De deelnemer leert de kenmerken van stress die moment afhankelijk zijn, leert bij spanning regulerende technieken toe te passen en krijgt kennis over de verschillende vormen en toepassingsmogelijkheden van weerbaarheid.

Wat kan de deelnemer na afronding van het traject?
De deelnemer kan functioneel en effectief blijven optreden in complexe situaties, kan in deze situaties samenwerken met collega’s of ketennetwerk. De deelnemer kan fysieke signalen van stress waarnemen bij zichzelf en bij anderen, kan spanning regulerende technieken toepassen op een ander.

Koraalrood 153
2718 SB Zoetermeer

T: 079 30 30 500
E: gratisopleidingen@vbot.nl
KVK-nummer: 67788726
BTW-nummer: NL857174198B01

ZOEK NAAR
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram