Proactief beveiligen

Over de opleiding

‘Zie je wel, ik had al zo’n gevoel dat het niet klopte….’. Dat is een uitspraak die we allemaal wel eens gezegd of gedacht hebben. In deze cursus leer je te kijken vanuit het oogpunt van verschillende dadergroepen. Maak je kennis met de verschillende werkwijze van daders en leer je dingen te herkennen. Afwijkende situaties gaan je opvallen en zijn geen ‘gevoel’ meer.

Proactief beveiligen kun je niet alleen maar moeten we samen doen!

NiveauMBO 2
DuurMin. 1 maand
VakgebiedBeveiliging
OpleidingstypeOnline klassikaal
Prijs€ 2150,00 GRATIS
Direct inschrijven
Vragen over de opleiding?
Studieprogramma
Lesplanning
Resultaten

Hoe gaan criminelen en terroristen te werk? Hoe kun je situaties voorkomen? Welke verschillende daders zijn er?

In de training proactief beveiligen kijken we vanuit het oogpunt van de dader en gaan op die manier een risicoanalyse maken. Hoe kun je een verdachte uit de anonimiteit halen? Hoe kunnen we de criminelen een stap voor zijn?

Tijdens deze training leer je basisvaardigheden voor het maken van een risicoanalyse en leer je hoe je Security Questioning toe kunt passen.

Inhoudelijke onderdelen:

  • Voorkomende dadergroepen
  • Handelswijze van een dader
  • Hoe herken je een aanval
  • Wat is proactief beveiligen
  • Risicoanalyse
  • Diverse scenario’s

Een overzicht van alle startdata is te vinden op de pagina "Startdata cursussen".

Studieduur: 4 online bijeenkomsten van 3 uur per bijeenkomst.

Wat leert de deelnemer?
De deelnemer leert een aantal verschillende dadergroepen kennen en leert daarbij de verschillen van deze dadergroepen. De deelnemer leert hoe verschillende dadergroepen hun aanval kunnen voorbereiden. De deelnemer leert hoe bedrijven een AMO (Aanvallers Methode van Operatie ) kunnen opstellen, wat een AMO inhoudt en hoe de opsporingsambtenaar aan de hand van de AMO een MO (Modus Operandi) op kan stellen. De deelnemer leert verschillende signalen te herkennen en hiernaar te handelen.

Wat kan de deelnemer na afronding van het traject?
De deelnemer kan vroegtijdig risicovolle situaties onderkennen. Kan een AMO maken en de basisbeginselen van Security Questioning uitvoeren. De deelnemer kan de basisbeginselen van Standaard Operationele Procedures (SOP) gebruiken en een kan een koppeling maken tussen verdachte indicatoren en de werkwijze van mogelijke verdachte personen.

Koraalrood 153
2718 SB Zoetermeer

T: 079 30 30 500
E: gratisopleidingen@vbot.nl
KVK-nummer: 67788726
BTW-nummer: NL857174198B01

ZOEK NAAR
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram