Praktische weerbaarheid

Over de opleiding

Wil jij weten hoe je weerbaar(der) kunt zijn op straat als je aangevallen wordt? Wat kun je doen als iemand met een wapen op je afkomt?

We horen het regelmatig; iemand is aangevallen op straat, iemand is in elkaar geslagen of andere vormen van fysiek geweld. Het zal je maar overkomen. Wat ga je doen of wat kun je doen?

Fysiek geweld is niet altijd te voorkomen, maar met de tips en trucs die je leert in deze training kun je ervoor zorgen dat je jezelf, en anderen, goed kunt verdedigen door gebruik te maken van verschillende technieken. Je hoeft niet sterk te zijn, deze training gaat niet om kracht maar om het inzetten van technische handelingen.

Een zeer leerzame en waardevolle training waar iedereen die weerbaar(der) wil worden!

NiveauMBO 2
DuurMin. 1 maand
VakgebiedBeveiliging
OpleidingstypeOnline klassikaal
Prijs€ 2150,00 GRATIS
Direct inschrijven
Vragen over de opleiding?
Studieprogramma
Lesplanning
Resultaten

Een vervolg op de training Basiskennis Weerbaarheid.

In deze training krijg je kennis van de inzet van je eigen lichaam tijdens fysieke conflicten, leer je hoe je dreigende situaties kunt herkennen, maak je kennis met gebruik van verschillende slag- en vuurwapens en krijg je handvatten om de tegenstander te ontwapenen. Dit en nog veel meer praktische 'tips en tricks' leer je in deze training.

Inhoudelijke onderdelen:

  • Inschatten van dreigende situaties
  • Inschatten van afstanden
  • Weerbaarheid tegen stoten, trappen en vastpakken
  • Weerbaarheid bij gebruik van slagwapens
  • Weerbaarheid bij gebruik vuurwapens

 

Een overzicht van alle startdata is te vinden op de pagina "Startdata cursussen".

Studieduur: 4 online bijeenkomsten van 3 uur per bijeenkomst.

Wat leert de deelnemer?
De deelnemer leert overzicht te krijgen en te houden in dreigende situaties en tijdens conflicten met andere personen. De deelnemer leert situaties te herkennen en hierop te anticiperen door middel van het inzetten van het eigen lichaam, het ontwapenen van de tegenstander of het loskomen uit verschillende grepen.

Wat kan de deelnemer na afronding van het traject?
De deelnemer kan zich na afronding van dit traject (beter) verdedigen tegen vormen van geweld, kan dreigende situaties inschatten en kan hierop anticiperen. De deelnemer kan verschillende trucs toepassen om iemand te ontwapenen, om zichzelf te verdedigen en om los te komen wanneer hij vastgehouden wordt.

Koraalrood 153
2718 SB Zoetermeer

T: 079 30 30 500
E: gratisopleidingen@vbot.nl
KVK-nummer: 67788726
BTW-nummer: NL857174198B01

ZOEK NAAR
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram