Omgaan met agressie

Over de opleiding

Ongetwijfeld heb jij wel eens te maken gehad met agressie. Agressie is er in verschillende vormen en gradaties. Om met agressie om te kunnen gaan is het van belang dat je weet waar de agressie vandaan komt. Welke vorm van agressie speelt er en hoe kun je de verschillende vormen herkennen? Wat is jouw reactie op agressie en hoe komt deze over bij iemand die boos of gefrustreerd is. Het stellen van grenzen is hierin heel belangrijk.

Agressie is één woord met veel verschillende betekenissen. In deze cursus leer je verschillende vormen van agressie te herkennen en krijg je inzicht in hoe je kunt reageren om agressie te verminderen of te stoppen. Je leert hoe je jouw grens kan aangeven wat te doen als deze overschreden wordt.

Een zeer leerzame cursus voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in de vormen van agressie.

NiveauMBO 2
DuurMin. 1 maand
VakgebiedVeiligheid
OpleidingstypeOnline klassikaal
Prijs€ 1995,00 GRATIS
Direct inschrijven
Vragen over de opleiding?
Studieprogramma
Lesplanning
Resultaten

Er zijn heel veel verschillende vormen van agressie. Iemand is gefrustreerd, emotioneel, in de war enzovoort. Om te kunnen handelen in een situatie waar je te maken hebt met agressie, moet je weten met welke vorm van agressie je te maken hebt.
In deze training maak je kennis met de verschillende vormen van agressie, maak je kennis met de verschillende omgangsvormen en leer je wat voor invloed jouw reactie kan hebben op een agressor.

Inhoudelijke onderdelen:

  • Welke vormen van agressie zijn er
  • Aangeleerde of aangeboren agressie
  • Reactie op agressie
  • Omgaan met agressie
  • De-escalerend werken

Een overzicht van alle startdata is te vinden op de pagina "Startdata cursussen".

Studieduur: 4 online bijeenkomsten van 3 uur per bijeenkomst.

Wat leert de deelnemer:
De deelnemer leert de vormen van agressie te herkennen en leert welke reacties je kunt verwachten bij de verschillende vormen van agressie. De deelnemer leert hoe je het beste kunt omgaan met de vormen van agressie en hoe je grenzen kunt trekken voor jezelf, de agressor en voor de omgeving.

Wat kan de deelnemer na afronding van het traject?
De deelnemer kan zich beter verplaatsen in de agressor en weet daardoor (beter) te reageren op agressie. De deelnemer leert grenzen te trekken en wat te doen als de grens overschreden wordt.

Koraalrood 153
2718 SB Zoetermeer

T: 079 30 30 500
E: gratisopleidingen@vbot.nl
KVK-nummer: 67788726
BTW-nummer: NL857174198B01

ZOEK NAAR
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram