Maak het verschil in Hospitality / training klantgerichtheid

Over de opleiding

Het is fijn als jouw werk gewaardeerd wordt. Niet alleen door jouw werkgever, maar ook door de klanten en/of afnemers. Waardering is een beleving, een ervaring. Hospitality is de naam voor de manier waarop mensen in een dienstverlenende functie omgaan met klanten, gasten, patiënten of burgers.
Hospitality/gastvrijheid bestaat uit meer dan iemand vriendelijk te woord staan. Het gaat over wensen en behoeften. Over verwachtingen en hoe je die kunt overtreffen.

Denk jij ook wel eens:” het product was goed, maar de service was slecht’? Hoe kun jij de beleving van een ‘klant’ gunstig beïnvloeden? Dat kan op verschillende manieren. Deze cursus geeft inzicht in de gedachte van een klant, jouw invloed hierop en hoe kun je ervoor zorgen dat jouw product/dienstverlening en de service die je biedt in goede aarde vallen bij de afnemer. Dat maakt jou waardevol: voor jouw klanten’ en jouw organisatie!
Vanaf de start van de training kun je de geleerde kennis toepassen in al je gesprekken. Het is een training die iedereen handvatten en (meer) zelfvertrouwen geeft het klantgericht omgaan met klanten, gasten, patiënten of burgers, dus: schrijf je in!

NiveauMBO 3 - 4
DuurMin. 1 maand
VakgebiedDienstverlening
OpleidingstypeOnline klassikaal
Prijs€ 2150,00 GRATIS
Direct inschrijven
Vragen over de opleiding?
Studieprogramma
Lesplanning
Resultaten

Op eenvoudige wijze maak je kennis met een aantal van de meest gebruikte modellen over Hospitality en klantgerichtheid. Je zorgt dat alle mensen die bij jou ‘kopen’ tevreden zijn over jouw dienstverlening. Je krijgt eenvoudig inzicht in wat jij allemaal in gang kunt zetten om verwachtingen te overtreffen. Zodat je, samen met je collega’s, een top-beleving kunt geven aan jullie ‘klanten’.

Deze training is voor iedereen die verwachtingen van klanten, gasten, patiënten of burgers wil overtreffen.

Inhoudelijke onderdelen, onder andere:

  • Wat is Hospitality (voor jou)?
  • Wat verwachten mensen en wat is het effect van ontevreden ‘klanten’?
  • Verwachtingen overtreffen: dit kan er allemaal ook nog
  • Verwachtingen overtreffen: zo doe je dat in jouw gesprekken
  • Het juiste advies geven voor een tevreden ‘klant’
  • Omgaan met klagende mensen en lastige situaties
  • Omgaan met boze emoties van de ander > klanten terugwinnen
  • Klanten en collega’s enthousiast maken voor jouw hospitality- ideeën
  • Digitale klantgerichtheid: overtuigende e-mailen en chatten
  • Opdrachten en, als je wilt, oefeningen voor jouw werkpraktijk

Een overzicht van alle startdata is te vinden op de pagina "Startdata cursussen".

Opzet scholingstraject: 4 virtuele lessen van 3 uur (inclusief pauzes) via je laptop of tablet; verdeeld over 4-5 weken. Door een enthousiaste docent, filmpjes, les-opdrachten en als je wilt: praktijkopdrachten tussen de lessen door.

Handvatten in klantgericht praten en doen
Als deelnemer leer je over jezelf en over de andere deelnemers. Wat komt er kijken bij Hospitality en klantgericht werken en wat kun jij doen om het verschil te maken in jouw dienstverlening? Laagdrempelig en stapsgewijs ga je hiermee oefenen in je eigen praktijk. Je ervaart dat je vanuit jouw eigen kennis, ervaring en persoonlijkheid (nog meer) van waarde kunt zijn voor jouw organisatie en jullie klanten/gasten/patiënten.

Elk contactmoment optimaal benutten
Je gaat bewust je eigen kennis en persoonlijkheid inzetten om het verschil te maken in dienstverlening. Elk contactmoment met klant, gast of patiënt draagt bij aan de beleving van de ‘klant’ en de waardering die hij/zij heeft voor jou en de organisatie waar je voor werkt. Jij kunt de eenvoudige handvatten toepassen die maken dat ‘klanten’ meer tevreden zijn en die zorgen voor meer werkplezier!

Koraalrood 153
2718 SB Zoetermeer

T: 079 30 30 500
E: gratisopleidingen@vbot.nl
KVK-nummer: 67788726
BTW-nummer: NL857174198B01

ZOEK NAAR
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram