Bewustzijn Interculturele diversiteit

Over de opleiding

Naar schatting wonen er in Nederland ongeveer 200 verschillende nationaliteiten. Iedere nationaliteit heeft zijn eigen culturele eigenschappen. Hoe mooi is het als we kennis maken met bepaalde gebruiken en de achtergrond daarvan. Tijdens deze cursus worden verschillende culturen belicht en de daarbij behorende rituelen en gewoontes.

Deze cursus is niet bestemd voor een specifieke doelgroep. Iedereen kan deelnemen aan deze cursus.

Ben jij student in het Mbo en heb jij als keuzedeel Interculturele diversiteit gekozen? Dan heb je met deze cursus een goede ondergrond om het keuzedeel goed af te ronden.

NiveauMBO 2
DuurMin. 1 maand
VakgebiedBeveiliging
OpleidingstypeOnline klassikaal
Prijs€ 1995,00 GRATIS
Direct inschrijven
Vragen over de opleiding?
Studieprogramma
Lesplanning
Resultaten

We leven in een land met heel veel verschillende culturen. Heb jij inzicht in de verschillen van deze culturen? Deze training neemt jou mee in deze verschillen. Wanneer we weten wat de verschillen in de culturen zijn en wat de betekenis hierachter is, krijgen we ook meer begrip voor de verschillende culturen.

Inhoudelijke onderdelen:

  • Interculturele sensitiviteit
  • Onderzoek naar eigen en andere culturen
  • Samenwerken met mensen met verschillende culturele achtergronden

Een overzicht van alle startdata is te vinden op de pagina "Startdata cursussen".

Studieduur: 4 online bijeenkomsten van 3 uur per bijeenkomst.

Wat leert de deelnemer?
De deelnemer leert zijn eigen cultuur kennen en diverse andere culturen. De deelnemer leert de verschillende waarde en normen, geloofsovertuigingen en rituelen die bij verschillende culturen horen. De deelnemer leert om te gaan met verschillende culturen door het ontwikkelen van interculturele sensitiviteit. De deelnemer leert misvattingen te herkennen en deze door middel van communicatie bespreekbaar te maken.

Wat kan de deelnemer na afronding van het traject?
De deelnemer kan verschillende culturen herkennen, kan de impact van onbegrip herkennen en hierop anticiperen. De deelnemer kan met verschillende culturen discussie of verschillende gespreksvormen aangaan met respect voor andermans cultuur, zonder daarbij de eigen grens over te gaan.

Koraalrood 153
2718 SB Zoetermeer

T: 079 30 30 500
E: gratisopleidingen@vbot.nl
KVK-nummer: 67788726
BTW-nummer: NL857174198B01

ZOEK NAAR
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram